27 Aralık 2006

azıcık kaldı


bir yıl daha bitiyor geyiklerine buyurun
sokaklardaki telaş
hediyeler alınacak
o gece giyilecek kıyafet bulunacak
ya nerde kutlanacak
şampanyayı da hazır etmeli
hayatında hiç içmemiş gibi içilmeli

öyle mi yapmalı gerçekten
bize zorla dayatılan yılbaşı gecesi kutlamasını kim çıkardı?
saatler gece 12 yi vurduğunda atılan çığlıklar niye
o yılı herkes çok mu kötü geçiriyor da bitti diye seviniyor?
ha ben yapmadım mı ben de kutladım
ama artık bu zorlamadan sıkıldım
neyi kutluyorum,niye içmek zorunda hissediyorum,ya da özel bir kıyafet giymek zorundayım?
valla anlamadığım için soruyorum
belki sosyolojik bir açıklamasını yapan olur

ha ayrıca yeni yılın hepimize mutluluk getirmesini de diliyorum tabi ,niye di
lemiyim, tabi şimdiye kadar olanlar getirmediyse eğer:)

20 Aralık 2006

yılbası geliyor !

ben de geldim memlekete, yılbaşını istanbulda gecirmeye, ama londranın vitrinlerini, sokaklarını pek şenlikli bıraktım arkamda.Gerçi orada christmas da kutlandığından süslemeler ekimden başlıyor.

geldim ama ne yapacağımı hiç bilmiyorum, zaten yılbaşında program yapmak, illa da eğlenmek fikri birkaç yıldır bana hiç cazip gelmiyor,yaşlanıyor muyum ne? bir suredir icki icemiyorum,zaten aram hiç iyi olmadı, e sigarayı bırakalı da aylar oldu, e napıcaz? herhangi bir mekana gir,bangır bangır müzik,sigara dumanı ne olacak bu yılbaşı yaw ? güzel bir ev partisi ne hoş olurdu.


sizin bir planınız var mı arkadaşlar, ya da bana bir oneriniz, hım ?

14 Aralık 2006

friends

2 ulke arasinda devamli gidip gelmekten yerel dizileri takip etme imkanim fazla olmuyor, ama ben de oyuncuyum ve memleketimin dizilerinde neler olup bitiyor bilmem lazim diye baktigim zaman bile 5 dakikada olayi anliyor, hikayenin nereye gidecegini kavriyor ve bundan feci sıkılıyorum.Al sana cennet mahallesi denen sacmalik yillardir devam ediyor ama benim oynadigim bazi cok iyi dizi bikac bolum sonra reyting kurbani olabiliyor.Zaten yarim kadar yetenekli olamayanlar turkiyede bir halt oldu benden fazla bisey olamadi.E sen galalarda elinle ickinle gozukme,yonetmenlere cilve yapip rol isteme, reinaydi,lailaydi fellik fellik gezmezsen bu kadar sekerim.
neyse efenim konumuz friends di nerelere geldik

seyahatler beni londrada da dizi takip etmekten alikoyuyor,ben de napiyorum, hala hic sıkılmadan friendsin tekrar bolumlerini seyrediyorum.Allahtan 2 ulke tv si de eski bolumleri surekli veriyor.Gecen sene londradaki evin giris panosunda ' friends dizisi dvdleri,ilgilenenler,kapici Michael'a basvurabilir'yazisini gorunce suratsiz kapicimiz Michael'in kapisini caldim.Ohm dedim Michael, kac paraya satiyorsun o dvdleri ? Michael bir anda dunyanin en sevimli adami olmasini saglayan cumleyi kurdu, para istemiyorum dedi,al hepsi senin olsun.Evet onlarin icinde hala seyretmedigim bolumler var,bir de yer kapliyorlar diye L. sinir oluyor ama ben de onun playstationlarina katlaniyorum.

benim gibi butun oyunculara uzun soluklu basarili bir dizi diliyorum,haydi bakalim gonderdim enerjiyi ,devamini yukarisi bilir artik:)

ha bir de turkiyede en begendiginiz diziler hangileri?

10 Aralık 2006

faces from london

hint mahallesinden bir manken

londra binbir yuzuyle,delisiyle,akillisiyla,zencisi,uzakdogulusu,travestisi,gocmeni,sen,ben....

hackney kizlarindan biri

londra garip,anlasilmaz,cekici,soguk,zor,pahali,onunla da onsuz da...

Deas

londranin modasi,publari,klupleri,lokantalari,muzeleri,gitsen bir turlu gitmesen...
Wenlock pubdan Bob

o da bir sehir iste,ankara,izmir,istanbul gibi...git ve gor bi gun.

3 Aralık 2006

jamie oliver & 15

buyuk Britanyanin en basarili seflerinden biri, henuz 31 yasinda bir milyarder,2 kiz cocuk babasi, yemeklerine bayildigim sempatik asci. Henuz london-ist maceralarim baslamamisti bbc prime da naked chef programini agzimin salyalari akarak seyrediyordum. Farkliydi, hizliydi, komikti, samimiydi, londoner degil Essex'liydi. Yaptigi yemeklere bayiliyordum, cunku rustikti,cogunlukla italyan esintiliydi ve fazla ugrasmadan harikalar yaratiyordu.

3 yil once londra 15 westland place de bir restaurant acti, lokantanin ismine kapi numarasini koydu, Naked chef programinin da suksesiyle lokanta doldu tasti ,bir ay oncesinden rezervasyon yapmak sart oldu.Ben de o zamanlar ancak 2 hafta oncesinden bir ogle yemegine yer bulabildigim icin kendimi sansli sayip, evet lezzetli ama degisik tatlari biraraya getiren ( karides ve fasulye) kucuk bir servet odedigim bir jamie lunch yasamistim. Mutfakta ona benzeyen sefler vardi ama o yoktu.Belki de ingilteredeki okul yemeklerini duzeltmek amaciyla baslattigi Jamie's school diners in pesindeydi. Bu kampanyayla harikalar yaratti, okul yemekleri daha saglikli oldu.Ayrica lokantaya issiz gencleri alip egitip yeni ascilar yetistirdi.

ve o cok pahali lokantanin ust katina daha mantikli fiyatlari olan 15 trattoria yi acti. Biz de tesadufun ince deligi lokantanin 5 dakika uzagına tasindik.Simdi ust kat icin rezervasyonsuz yer bulabiliyoruz ve evimizin yakinindaki bu celebrity chef lokantasinda karnimizi zevkle doyuruyoruz.

son gidisimizde baslangic olarak bir kesme tahtasinin ustunde gelen antipastiyi paylastik. Ben italyan salamlarini yemedim tabi ama nefis bir mozzarella, kocaman yesil zeytinler, grill sebzeler ve degisik bir biber tursusunu koca rustik ekmekleri zeytinyagına damlatilmis Belazu balsamik sosuyla mideye indirdim ( hemen kosup bu balsamik sosdan aldim tabi, bulursaniz kacirmayin nefis bisi).

ana yemek olarak da menude ''Linguine ai frutti di mare finished with anchovy pangrattato'' diye gecen deniz mahsullu makarna yedim. Fotolar yukarda, agzinizi sulandirdiysam ozurler dilerim, ama benim de sulandi bak simdi.

demem o ki bu ingilterenin mutfagi yok diye kucumseyenler haklilar, ama yenilikci ve genc ascilari var, londrada cok guzel yemekler yiyebilirsiniz tabi dogru yeri secmek kaydiyla.Haydi mide gurultulariyla kalin bakayim.

http://www.jamieoliver.com/
http://www.fifteenrestaurant.com/fifteen/index.html