31 Aralık 2008

happy new year!

bu da oglumun yeni yil mesaji
buyrun efendim

http://elfyourself.jibjab.com/view/KaMjz4sXdbdxWHbd6q8g

28 Aralık 2008

christmas

gunlerdir beklenen,cam agaclarinin ve hindilerin kesilmesine sebep olan,darginlari baristiran mubarek (tovbe tovbe)noel, hani o insanlari masrafa sokan,ama 10 gunluk tatili de bonusu olan en buyuk gun geldi.Oglumun en buyuk hediyesi zaten onceden gelmis gagi(granny) de onu bekliyordu.Neyse ki ebay den aldik da servet harcamadik, oglan buyuyunce satariz zaten, aaa cok buyuk, evde istemem onu bikac yil sonra:)
benim delikanli acti,uctu,sevindi,bayildi da sonra onune oturup poz bile verdi,sanirsin altindaki lamborghini. Gecen noelde 8 aylik, meme emen,emekliyen bisi iken simdi koca adam oldu da dag kadar hediyeleri bile oldu,ev doldu tasti iceri girilmiyor,herkes ogluma bir hediye yolladi saolsunlar,ama artik tasinmak sart oldu, ciddiyim.

kayinvalidem guzel bir organik tavuk rosto yapmisti, yaninda sebzeleri,mutlaka bruksel lahanasi tabi,bana aldirdigi o kuru meyva ve yemisler,meze ve salatalara dokunulmadi, yenmez bunlar dedim dinlemedi masrafci gagi.Neyse efenim bana pek hos hediyeler almis, bir taneyle de asla yetinmez, e tabi kendisine de bir tane verilsin istemez,zaten christmas oncesi bize bir hediye listesi vermisti (cok ciddiyim),hediyler alindi verildi pek gusel oldu,kocam ne zamandir istedigim birseyi almis gozlerimi yasartti,aman iste erdik muradimiza.

santa claus

Bizim Antalya Demre'de dogmus has Turk noel baba oglumu korkuttu :)
ama herif kendini saklamak icin basmis yuzune pammugu, ben de korkarim yani.

24 Aralık 2008

christmas eve

daddy kucuk bir agac aldi caresiz,ama gelecek yil ya yasayan cam agaci alicaz ve yillarca o bizim christmas agacimiz olacak ya da magaza vitrinlerinde gordugum su yapma agaclardan bulucam, bir de benim kocam cevreci yesil insan gecinir bak su yaptigina, neyse kucuk tefek susledik, hediyeleri altina koyduk,oglan kamyonunu kendine destek yapmis susleri calmaya,isikla oynamaya calisirken yakalandi.
kada gecsin diye yaziyorum: tam bir oglan cocugu bu tabi,kendisini araba koltuguna oturtmadan once direksiyonla oynamasina izin vermemiz gerekiyor,yoksa kiyamet kopuyor(bikac dakika gerci)
dudu (nerdeyse butun arabalar dut dut),kar (car),lorry,adudi (cop kamyonuna oyle diyor nedense),ba (bus),kagi (taksi), yolda gordugu butun tasitlari sayiyor

benim arabamin markasindan gordu mu durup anneci diyor, baska yerde babasinin ve dayisinin arabasindan gordu mu hemen markasini taniyor hala sasiriyorum buna,3 farkli araba markasi nasil anliyor yaw ben tanimiyorum valla.

daddy onu mutlu edecek bisey yapti,herhalde daha once hicbir hediyesinden bu kadar mutlu olmadi benim oglum, gerci daha gormedi ama tahminim artik ondan hic ayrilamayacagi. Christmas hediyesi grannyde onu bekliyor,bakalim napacak,sonucu ve hediyeyi yazarim sonra.

yarin christmas,aile yemegi yenecek,hediyeler alinip verilecek,her yer pek isik isik ve senlikli ,ama bugun oglum arabasinda uyurken ben de "alici degil bakiciyim" diye dolasirken bazi dukkanlara giremedim bile,her yer ayri bir disko anasini satayim,dansetmeye gelmedik cicim alisveris yapicaz bi kis su muzigi!

kriz dolayisiyla yil sonu indirimleri cok erken basladi bu yil,ama bazi dukkanlar kriz yuzunden kepenk kapatti bile,ustelik burasi dunyanin en zengin ekonomilerinden biri.Ayak yorgana gore uzatilacak care yok.
geleneksel christmas yemekleri bir alem burda cicim, hindiden zaten hazzetmem,yaninda stuffing diye bisey var aman ne igrenc bir tattir o,cranberry sos bir de,kart eti ancak tatli bir sosla kapatabiliyorlar iste, bol bol bruksel lahanasi yeniyor ,patates kaz yagiyla pisiyor,bir christmas pudingleri var aman pek agir bisi,mince pie var sonra,eh fena degil ama olmasa da olur.Gecen seneki davette ben gercekten sofradan ac kalktim yaw, bu cok yemekteyiz programi soylemi oldu ama ne yapayim, bakalim yarin neler yiycez kayinvalidemde, menu az sonra efemm..Merry christmas!

20 Aralık 2008

yorum birakan herkese


benim ne korkunc bir teknofobik oldugumu anlatamiyorum bu sevgili esime
o nasil mutfakta berbatsa,omlet bile yapamiyorsa ben de bilgisayarda mesela,yok yani kafam basmiyor,kiziyor bana,cok basit anlamiyor musun diyor ,hayir anlamiyorum,basit filan degil ayrica allah allah,sen besamel sosu anliyor musun, yooo, yahu yumurta haslamaktan oteye gitmeyen bir yetenegi var mutfakta daha ne diyeyim, bir de cok unlu bir spesyalitesi varmis spagetti carbonara,5 yildir daha yiyemedik nedense, ben de teknolojik konularda esimin mutfaktaki basarisina benzer( yok yaw daha iyiyim ben) durumdayim.
cok uzattim konuyu
bu kadar zamandir yorum birakanlardan ozur dilemekti amacim
ben gormemisim yorumlarinizi
tamam cok ara verdim,insanlar unuttu,bilmiyorlar geldigimi diyordum, ama bilenler de var onlar yazsalar ya biseyler pek kuru kaliyor derken, yorumlar bir yerlere takilmis kalmis.
daha yeni gordum
pardon
oh be artik daha eglenceli yazmak
operim hepinizi
oglum fotoda london aquariumda kopek baliklarinin onunde,tabi kopekbaligi mi kefal mi belli olmuyor, ama ne yapayim flas yasakti, yok canim ne flasi ,diyorum iste tek-no-fo-bikk!

15 Aralık 2008

sipsakci

benim elektronige merakli oglum birkac aydir fotograf makinesini kullaniyor
ama becerikli ama becereriksizce biseyler cekmeye calisiyor
daha cok oyuncaklari tabi
iste sipsakcinin objektifine takilanlar



9 Aralık 2008

son haberler

ayni anda 4 dis birden cikmaya calisir mi
ama aylarca dis cikartamayinca simdi hepsi birden patlayiveriyorlar iste
yavrumun giki cikmiyor pek
neydi o ilk cikanlar oyle,ne o uyuyordu ne de ben

buralar pek bi soguk
oglum su snow suit denen uzay kostumunu giyiyor sokaga cikmadan
pek tatli bir dolma oluyor

oyun grubumuzun entertainer Corin'le pek iyi anlasiyorlar
Koyi Koyi diye 1 hafta onu sayikladi gecenlerde
o da ona pek duskun,diger cocuklardan farkli davraniyor

19 aylik Amy Winehouse hastasi olur mu bi insan yahu
gunde en az 1 kere videosunu seyretmek istiyor

ama maka pakhanin yeri ayri onun icin
in the night garden pek populer oldu dunyada
karakterler pek sevimli ve ogretici, yeni teletubbies

agzimi acik birakacak seyler yapti gecen gun
2 ay once yuzune bile bakmadigi insaat yapilan tahta parcalarini (turkcesini bilemedim yahu,ama wooden building bricks denen set) ustuste koyup oyle bir diziyor ki,ah simdi dusecek ,aman yikilacak derken,bir tane daha bir tane daha ustune koyuyor,boyle cok dengeli,pek dikkatli bir sekilde,gogsum kabardi valla, ha hafif denge kayinca da kendi yikiveriyor kuleyi,ama sinirlenmeden gulumseyerek.

christmas geliyor,ogrensin diye agaca alalim yavastan susleyelim,o ruha hazirlayalim oglumuzu diyoruz,ama kayinvaldem cam agaclarinin cok dokulduklerine dair beni uyardi,zaten kesilmeleri cok uzucu ,evde isil isil bir agac guzel olsa da baska bir cozum bulmali,plastikler de pek cirkin,bakalim arastiriyorum.

bi,two,bes diye saymaya basladi :)

hava soguk parka cikamadik,yukardaki brighton da benim gordugum en guzel oglumun sa en cok eglendigi parkti bir sure once,popomuz donuyooorrr burdaaa!

2 Aralık 2008

londonun yollari tastan

sag saglim vardik diger memleketimize
buraya da memleket lafi tam olmuyor,ne yapicam yani donerken tarhana mi getiricem

ucus sabahi evimizden back-up minibusuyle alindik pek guzel
soferimiz Nuri bey daha once de transferimizi yapmisti,ogluma cok buyumus dedi,guzel
havaalaninda hostesimiz Kubra hanim karsiladi,oglumun biletini odedim,millerimizle business almistik,onun ki benden 4 ytl daha fazla tuttu,19 aylik cocuga isadami muamelesi ,neyse o da guzel
check-in vip lounge da mis gibi 1 saat yayilma,ohh cocuk odasi da var,ucakta business ucmak gusel ,gusel buraya kadar super ve fekat indik heathrowa

kocam bizi alamayacagi icin ozel bir firmayla anlasmis,parasini odemis,yapacagim tek sey deski bulup rez no su verip arabaya binmek,oh oh bu da guzel diycem diyemiyorum
deski bulamiyorum
herkes beni baska bi yere gonderiyor
ve ustunde en buyuk valizim ve ufak baska bir valiz(malum kislik kiyafetler) olan trolleyle oglumun arabasini ayni anda itmeye calisiyorum
porter bulamiyorum
kocami arayip bu desk nerdeee diye bagiriyorum,10 dk sonra arayip beni yonlendiriyor
tabi gec kaldigimiz icin 40 dk daha bekleyip bi sonrakine binmek zorundayiz
olsun deski buluyorum
bazi insanlarin beni bir saga bir sola bir de ust kata yolladigini dusunup kiziyorum sapsalllarrrr

eh oglum tabi bunaliyor
onu eglendirmeye calismak beni ayrica yoruyor
ama sabah 10 da cikmisiz aksamin 6 si olmus kim olsa sikayet eder
benim akilli terbiyeli guzel oglum yine iyi dayaniyor
cok sukur arabamiza biniyoruz
2 kisiyi otellerine birakip bizim eve yollaniyoruz
ya da ben oyle saniyorum

iskoc sofor oxford street kalabaligini gorup baska bir yoldan gideyim diyor ve adresi yanlis hatirlayip bizi evden 30 dk daha uzaga goturuyor
oglanla ilgilenmekten pek disari bakmiyorum
hava zaten kararmis
bir de o sofer o mu daha iyi bilecek ben mi
tabi ki O!
ama bilmiyor ve 1 saat daha kaybedip eve donuyoruz
oglum yorgunluktan ac bilac uyuyakaliyor
ben icimden bildigim kufurleri tekrarliyorum
ist-lon ucakla 3.30 heathrow-ev bir saat olmasi gerekirken 3 saat suruyor
ama oglumun eve girerken uyanip babasini gorup daddy diye boynuna atlamasi
sonra iyice ayilip bi bana sarilip annecii bi babasini opup daddy demesi herseyi unutturuyor

yok ya hala unutmadim
sikayet edicem herifi