16 Ekim 2006

maziden ekmek parası

yıllaarr önce londona uzun süreli kalmaya ilk gidişimden önce ne yapabilirim nasıl para kazanabilirim,en azından nasıl pocket money sahibi olabilirim düşünceleri içinde gidip gelirken 3 gün içinde 50-60 tane takı yapıp, bavulumun en nadide köşesine yerleştirdim.
takıların fotolarını çekip en kendime güvenli halimle büyük department store ların buyer larını arayarak işe başladım,kibar ingilizler email ve telefonlarıma cevap verdiler ama hepsi olumsuzdu,çünkü toptan fiyatım onlara yüksek geldi,benzer takıları çin ve uzak doğudan çok ucuza alabileceklerini söylediler, üzüldüm ama yılmadım,el emeği göz nuru takılarım ucuza gitmemeliydi. sonra şehirde beğendiğim butikleri dolaşmaya başladım, çoğu yine pahalı buldu,yılmadımm, devam ederken bir dükkanda alışveriş yapan ve Portobelloda takı tezgahı olan Anna takılarımı satın aldı.Sonra Kate Moss'un alışveriş yaptığı butik ,eski bir rock şarkıcısı Dixie'nin trendy Hoxton butiği özellikle nazar boncuklu takılarıma ilgi gösterip satın aldılar. bu fotoları arşivde bulunca mazide harçlık kazanmak için gurbet eldeki çabalarımı hatırladım.Hala elimde bazı takılar var,yavaştan hediye diyor ,ama belki ilerde açabileceğim 2.el ve vintage dükkanım için de bazılarını saklıyorum. Bu arada hafta sonu bir film için daha önce kişisel olarak hiç tanışmadığım bir aktörle öpüşmek zorunda kaldım.İşte benim işimde de bazı zorluklar var şekerim,çocuk yakışıklıydı ama banane yaw, elalemin adamını öpeceğime boncuk dizmeyi tercih ederim.Ayrıca bu hafta itibarıyla bir süre işsizim,hayırlısı..

11 Yorum:

Anonymous Adsız dedi ki...

Bunlar harika bende istiyorum. Bende bende bende

2:45 ÖS  
Blogger Oya Kayacan dedi ki...

Eh madem işsizsin, diz o zaman boncukları...

4:33 ÖS  
Blogger bozukplak dedi ki...

kate mossun alışveriş yaptığı butiğin takılarını alması harika :)nazar boncukları ilginç geliyor onlara,ben blogunu okumadığım için her şeyi bilmiyorum orda oyunculuk mu yapıyorsun ? yerleşmek için vize almak sorun olmadı mı ,benim 12yaşımdan beri hayallerimde londrada yaşamak varda ondan soruyorum

4:42 ÖS  
Blogger Nes london-ist dedi ki...

chloecim adresini emaille,sevdiğin rengi söyle,uygun bişi bulmaya çalışayım,yollarım sana canım.

oya abla bitti boncuk günleri artık.

yazbukeycim londrada vatandaş olarak yaşaman için uzun bir prosedürden geçeceksin, ya da evleneceksin, onunla da 3 yılda pasaportunu bikaç ay içinde de çalışma ve oturum izni alıyorsun,pek kolay değil.

6:12 ÖS  
Blogger Burcuk dedi ki...

Tesbih gibi olanlari seviyorum:)

10:41 ÖS  
Blogger Pinkshake dedi ki...

"bu işe şu koşullatda başlamıştım..." diye konuştu Kate Moss, Siena Miller, Madonna'nın vaz geçemediği vintage magazalar zincirisi .....'in sahibi Nes... :)

8:51 ÖÖ  
Anonymous Adsız dedi ki...

boncukların düzeninde buluyorsa kendini güzellik o düzen ve güzellik için boncuk olasım var bencilboncukkirpi olur mu nes
("ben"lerimi "sen"lerimi sıralasan neye benzer ki acep)

4:12 ÖS  
Blogger Nes london-ist dedi ki...

burcu the londoner cım en cok tespih kolyeler gitmişti zaten.

burcu from istanbulcum ne güzel konuşmuşsun,du bakalım ,neden olmasın,mathew williamson ve helena christensen'le aynı partideydik bi kere,yaparım PR'ımı olur biter :)

kirpi the boncuk, sıralamana dikkat et, saydıkça eline batmasın, aksın kaysın gitsin.

7:01 ÖS  
Blogger bozukplak dedi ki...

matthew williamson ve helena christensen'le aynı partidemiydin helal olsun kız sana ;)

7:39 ÖS  
Blogger Çileksuyu Sibel dedi ki...

cok guzelmisler nescim ya,ben ne kadar sahip olsam da doyamam boncuklara..yilma canim,devam et...ins acarsin da butugini,bizde gelir alisveris yapariz..ohhh,ne guzel ne guzel,cikista da bana kahveye he?

10:37 ÖS  
Blogger Nes london-ist dedi ki...

pırtık yok be sekerim öyle ahım şahım yetenekten değil ,herkes bişeyler yaratabilir isterse.

yazbukeycim takip ediyorsan daha önceki yazılarımı bu celebrity takımını bi yerlerde görme olasılığı daha çok londonda,aman canım madonnayla yemek yemedim ki,karşılaşıyorsun bunlarla işte.

sibelcim boncuk dizmektense cafe acar yemek yaparım aslında da elimde kucuk bir dukkan acacak mal var su anda.

11:10 ÖÖ  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa