6 Kasım 2006

avrupalinin gozunde turk insani

avrupa birligine giremiycezzz
o kadar cabuk ve kolay olmayacak, bekleme yani.
belki torunlar avrupali olacak ama bizim jenerasyon degil.
biz biyikli turklerin, sarikli yobazlarin ulkesiyiz onlarin cogunun gozunde.

bana hala turk kadinlari bir iste calisabiliyor mu diye soran egitimli avrupalilar var.
domuz etinin tadini agir buluyor yemiyorum, musluman oldugun icin yemiyorsun degil mi diye sacmalayan.
bize bu aksam tabule ve humus yapsana diyen, lubnanla bizi karistiran.
tv de arap biri konustugunda sen anliyorsun degil mi diye soranlari anlatayim size.

sonra da orhan pamuk nobeli haketti mi etmedi mi diye tartisiliyor.
adam nobel aldi yahu, boru degil.
sen once memleketini tanit guzelce birak bu turk mantalitesi ayaklarini
ispanya, yunanistan, ve hatta kibris rum kesimi gelecek yazin tanitim bilboardlarina basladi buralarda, eksik degil fazlamiz var, tum yemeklerimiz yunan yemegi diye geciyor edirneden sonra
zaten iki bomba koy antalyaya al sana turizm darbesi.
turkum dedigim zaman bana "haa midnight express" denmesinden biktim, ilk akla gelen seye bak.

Laik ol, laik davran, modern, kafasi yeniliklere acik,okuyan kulturlu turk ol nolur.Biz egitimli insanlara daha fazla sorumluluk dusuyor galiba ey canim okuyucu ne dersin ?

10 Yorum:

Blogger YesilErik dedi ki...

Yapilacak cok is var, ama biz hala gazozlardaki alkol miktarini tartisalim, kendi icimizde bolunelim, birlik olmayalim. Offf offf!!! :(

12:42 ÖÖ  
Blogger ycurl dedi ki...

Ayni sorulardan ben de muzdaribim. Hatta en son Ingiliz hoca, Kurdistan'in kurulmasina Turkiye izin verse butun ortadogu sorunu cozulecek gibi abuk sabuk bir yorumda bulundu. Gel de 60 kusur yasindaki adama anlat. Ha bir de 'distinguished prof.' oldugunu da eklemeliyim.
Yesilerik'in dedigi gibi yapilacak cok sey var ama birlik olma konusunda aksiyon yok :(

2:31 ÖÖ  
Anonymous Adsız dedi ki...

peki nescim bir "şark"lı olarak ben sorayım:Türk insanı tarihine,diline,değerlerine ve toprağına ne kadar sahip çıkabildi?
sorun bakış açısında mı
o açıda görünenlerde mi

10:45 ÖÖ  
Blogger Nes london-ist dedi ki...

erik ne dogru soylemissin, daha kendimiz birlik butunluk saglayamazken, sonra da ataturk ilkelerinden bahsedeni sIkIcI buluyoruz, yahu soyledi adam yillar once, sahip ciksak ya dediklerine!

ycurl benim ingiliz erkek arkadasim bana bunu surekli soyluyor, ufacik kara parcasi verin gitsin diye, sen versene britanyadan bi parca almanyaya mesela allah allah!

kirpi cikamadik yapamadik edemedik, ama gec kalmis olmayalim daha fazla, biz kafasi calisan gencleriz, hani belki kendi cocuklarimiza ogretiriz,onlara yeterli egitimi veririz nebiliim, bazen kendimi gurbet ellerde salak bir milliyetci gibi hissediyorum..

10:58 ÖÖ  
Blogger bozukplak dedi ki...

anlamadığım şey bu kadar cahil insanların midnigt express filmini nerden bilmeleri.ülkeleri bilmiyorlar ama sinema bilgileri sonsuz

8:57 ÖS  
Blogger bozukplak dedi ki...

o ingiliz arkadaşına sor kendileri neden kuzey irlandayı vermiyolar o zaman irlandaya .
o televizyonda konuşan salak profösöre söyliycek şey bulamıyorum sanki petrol için oraları bunda zamandır sömüren emperyalistler ve israil denen ülke ortadoğudaki sorunun nedeni .beş yaşındaki çocuk bile bilir bunu .nasıl profösörmüş o

9:04 ÖS  
Blogger Nes london-ist dedi ki...

yazbukey film Alan Parker'in iyi filmlerinden biri ve cok ses getirdi biliyorsun , o yuzden herkes haberdar.Aynen senin aklina geleni ben de sormustum zamaninda, ama islerine gelmiyor tabi.

12:21 ÖÖ  
Blogger Mustafa GÜRBÜZ dedi ki...

mükemmmel yazılardı tebrik ederim ama canım yazarım biz hep yıllardır şunu ol bunu ol şöyle kal böyle kalma emrivakilerine tabii tutularak ne idüğü belirsiz bir toplum olmadık mı ...Avrupa-lı olamadık-Arap olamadık-Türk olamadık...Hep dayatmalarla hiç olduk Türkiye'de dizileri takip edemediğin gibi gündemi de pek edemiyorsun canım yazarım...Gece yarısı ekspresini seyrettin mi hiç...Yada lübnanlıların o yemeklerini öğrendinmi bir gün olsun çarşaf ile gezdin mi londra da bütün bu sende varsayılan dayatmaları kabullenip...Hayır yapmadın dayatmalara dayanamıyorsak ne olur bizede bir şeyleri dayatmayın artık...Londra haberleri çok güzel ömrümce gidemem bari sizden faydalanayım selamlar

6:09 ÖS  
Blogger Nes london-ist dedi ki...

mollahan genelde bu kadar eski bir yazının yorumuna cevap vermezdim ama bu konu önemli.Ben mesleki deformasyon yüzünden dizi seyredemiyen ve bu yüzden de hiçbir kaybı olmayan biriyim.Cennet mahallesini onu seyretmek isteyenlere bırakabilirim.Umurumda olmaz.
Geceyarısı ekspresini tabi ki seyrettim,iyi bir filmdir,doğru tarafları olmakla beraber türk insanını dünyaya barbar olarak tanıttığı ve bu tanıtımın üzerine yıllardır birşey koyulamadığı içindir öfkem.
ben doğru bir insan olmaya çalışıyor,toplum kurallarına uyuyor ve insanlara saygı gösteriyorum,ingiliz türk farketmez,başkalarından da beklediğim budur,önce budur.
bana kimse bir şey dayatamaz,saygı beklerim,saygı isterim sevgi göstermesen de olur.Saygıyla efenim..

6:51 ÖS  
Blogger Mustafa GÜRBÜZ dedi ki...

Sizin yazılarınızı da sevdim fikirlerinize ve size de saygım var ama lütfen beni iyi okuyun Size dayatmalarda bulunmak gibi bir küstahlık hakkını kimse bulunamaz ise de siz de Laik olmak - davranmak gibi yıllardır dayatılan ve asla bir adım bu ülkeyi ileri götürmeyen dayatmalara cevaz vermeyin efendim...Bu ülkenin kültürünü sanataını estetiğini kaybettik bizim asırlık birikimlerimizi bir fese bir tesbihe heba edip laikliği demoklesin kılıcı gibi başımıza diktik...Benim haykırışım buna ben asırların uzantısı bir medeniyetin çocuğuyum ve bu bu sadeliğin estetiğini yakalamış medeniyeti AB 'ye girip koruyacam genişleteceğim çünki ben hep özgürdüm ondandır ki medeniyet sahibiyim dayatmalara karşı çıktığım için ... Saygı ve sevgilerimle genel itibari ile yazılarınız için teşekkürler (okuyucunuz)

6:37 ÖS  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa