15 Haziran 2006

pleasure of food

Yemek hayatin en buyuk zevklerinden biridir bana gore, yani ben yasamak icin yemem, iyi , kaliteli, lezzetli,doyurucu yemek severim, yerim. Beni kimse Mc donalds da goremez. Ayrica ambiyansa degil lezzete onem veririm. Sala$ bir yerde dunyanin en kral yemegini yiyebilecegim gibi,havali bir lokanta beni hayal kirikligina ugratabilir ( olmadi mi oldu).Bi de sinir olurum o mikro tabak dekorasyonuna, benim elim boldur, tabagimda ki yemegi de bol kepce isterim. Gecen dogumgunumde L. beni londranin en havali lokantalarindan birine goturdugunde http://www.lestroisgarcons.com// ne 45 dk ana yemek icin bekliycegimi biliyor ne de o aslinda tablo gibi suslenmis tabaklarin gramaj olarak disimin kovuguna, midemin kenarina yetmeyecegini tahmin edebiliyordum (nankor, nankoorrr)
Simdi bu istiridye var ya istiridye, ya bilmiyorum hani yazmasi ayip mi, hani yemeyen var,bilmeyen var,nefret edeni var ama ozurler dileyerek ben pek bi severim, yok yaw, sevgi yetmiyor anlatmaya,ben istiridyeye bayilirim ! Uzun yillar once pariste kesfetmistim bu mereti,90 larin basinda, o fruit de mer tepsilerinden oyle cok yemistim ki heryerimde sivilceler cikmisti. Yine getirin yine yerim gerci.Yani denizden cikan anan,baban,enisten farketmiyor benim icin, afiyetle lupletirim .Bu sefer london da buldugum yerde yedim o guzel bebekleri.Yukardaki foto Harvey Nichols'da ki zevk seansinda cekildi mesela,off of . Guzel memleketimin sinirlarinda istiridye yiyen varsa nerde mantikli fiyata bulabilecegimi bildirsin lutfen.Bizim balik lokantalari buna simdi istakoz fiyati koyuverirler.Balik pazarinda gormustum sanki ,ayni tat mi bilemem?

Satsuma Wagamama tarzi bir capon lokantasi london sohoda. Hani Kanyon acilmis ta herkes wagamamada siraya girmis te gibi duydugum gorgusuz turk davranisini esefle kiniyorum once bu 1 . 2 incisi kinamami haksiz da buluyor biz bu tur seylere ac bir milletiz diye dusunuyorum ( sen boz koca imparatorlugu sonra 3.dunya ulkesi gibi davran, yuh).Benim icindeki baharatindan dolayi yiyemedigim yemegi geri gondermisligim vardir wagamama londonda. Hicbisey sormadan geri aldilar ve hesaba koymadilar gerci (aferin).Ha bi de knightsbridge subesinde yan masada R.E.M in solisti Michael Stipe ve Radiohead'in solisti Thom Yorke oturuyordu ( celebrity friends). Neyse efenim yolunuz buralara duserse wardour street satsumaya gitmenizi tavsiye edicim, gayet mantikli fiyatlara nefis japon yemegi yiyor, vay hem ucuz hem lezzetli diye dusunup bana dua ediyorsunuz. Yukardaki tepsi bento box olup(£10) icinde sushi,pilav, tavuk teriyaki, salata, patates kroketimsi,miso soup var. Mersi.

5 Yorum:

Blogger YesilErik dedi ki...

Ben istiridye konusunda aradayim biraz. Soyle ki, lezzeti gercekten inanilmaz ve kendine ozgu. Gelgelelim bu lezzeti sumukumsu bir sekilde tatmak zorunda kalmak cok agrima gidiyor :) Yedigim tek yumusakca sey bu diyebilirim.

5:05 ÖS  
Blogger Nes london-ist dedi ki...

Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

5:47 ÖS  
Blogger Nes london-ist dedi ki...

egom acıma tabi,can bogazdan gelir,ayrıca ne yesen osun.
erikcim rock oyster denen cesit sumukumsu dogru,fransız olanlar ,fine de claire ve onun premier olanı en lezzetlisi, yuh artık ben istiridye eksperi olmusum haberim yok.Kafa saglam degil ya kendimi yemege vurdum iyice, neyse :)

6:01 ÖS  
Blogger Burcuk dedi ki...

nesss:) bu istiridye olayina bir turlu cesaret edemedim ben, her hafta Borough'da gorup denemeye kalkisip vazgeciyorum:)

bir istiridye bir sumuklubocek, nasil yiyor insanlar bilemiyorum:) herkes de cok leziz oldugunu soyluyor, hmmm...

bir de bu teriyakiyi ben itsu'da denedim, amanin:) superrr

10:22 ÖS  
Blogger Nes london-ist dedi ki...

egom doru canım,ama hani kalp tatmin degilse mide tatmin olsun durumu galiba yasadıgım,toparlar,spora baslarım yakında.
burcucum bikere dene olmezsin,evet garip geliyo hiç yemeyen birine,ben de kurbaga bacagı filan yiyemem mesela,belki de cok seversin belli mi olur,faideli bir alet kendisi :)

12:27 ÖÖ  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa