24 Aralık 2008

christmas eve

daddy kucuk bir agac aldi caresiz,ama gelecek yil ya yasayan cam agaci alicaz ve yillarca o bizim christmas agacimiz olacak ya da magaza vitrinlerinde gordugum su yapma agaclardan bulucam, bir de benim kocam cevreci yesil insan gecinir bak su yaptigina, neyse kucuk tefek susledik, hediyeleri altina koyduk,oglan kamyonunu kendine destek yapmis susleri calmaya,isikla oynamaya calisirken yakalandi.
kada gecsin diye yaziyorum: tam bir oglan cocugu bu tabi,kendisini araba koltuguna oturtmadan once direksiyonla oynamasina izin vermemiz gerekiyor,yoksa kiyamet kopuyor(bikac dakika gerci)
dudu (nerdeyse butun arabalar dut dut),kar (car),lorry,adudi (cop kamyonuna oyle diyor nedense),ba (bus),kagi (taksi), yolda gordugu butun tasitlari sayiyor

benim arabamin markasindan gordu mu durup anneci diyor, baska yerde babasinin ve dayisinin arabasindan gordu mu hemen markasini taniyor hala sasiriyorum buna,3 farkli araba markasi nasil anliyor yaw ben tanimiyorum valla.

daddy onu mutlu edecek bisey yapti,herhalde daha once hicbir hediyesinden bu kadar mutlu olmadi benim oglum, gerci daha gormedi ama tahminim artik ondan hic ayrilamayacagi. Christmas hediyesi grannyde onu bekliyor,bakalim napacak,sonucu ve hediyeyi yazarim sonra.

yarin christmas,aile yemegi yenecek,hediyeler alinip verilecek,her yer pek isik isik ve senlikli ,ama bugun oglum arabasinda uyurken ben de "alici degil bakiciyim" diye dolasirken bazi dukkanlara giremedim bile,her yer ayri bir disko anasini satayim,dansetmeye gelmedik cicim alisveris yapicaz bi kis su muzigi!

kriz dolayisiyla yil sonu indirimleri cok erken basladi bu yil,ama bazi dukkanlar kriz yuzunden kepenk kapatti bile,ustelik burasi dunyanin en zengin ekonomilerinden biri.Ayak yorgana gore uzatilacak care yok.
geleneksel christmas yemekleri bir alem burda cicim, hindiden zaten hazzetmem,yaninda stuffing diye bisey var aman ne igrenc bir tattir o,cranberry sos bir de,kart eti ancak tatli bir sosla kapatabiliyorlar iste, bol bol bruksel lahanasi yeniyor ,patates kaz yagiyla pisiyor,bir christmas pudingleri var aman pek agir bisi,mince pie var sonra,eh fena degil ama olmasa da olur.Gecen seneki davette ben gercekten sofradan ac kalktim yaw, bu cok yemekteyiz programi soylemi oldu ama ne yapayim, bakalim yarin neler yiycez kayinvalidemde, menu az sonra efemm..Merry christmas!

3 Yorum:

Blogger Ingiltereden Alisveris dedi ki...

masallah nes oglusun cok seker adi ne?
xmas agaciniz da cok sik olmus.bu noel yemkleri hakkaten yenecek gibi degil bahsettigin seylerin hic birini bende yiyemiyorum.
size iyi eglenceler mutlu seneler
sevgiler

4:12 ÖS  
Blogger şebnem dedi ki...

hadi ptesi partiye gelin seni noel cadısı yaparız:) şaka!!!!
keşke siz de olsaydınız ekip tam olurdu...gene de kalbımız sizi de anacak hedıyenız de sizi bekliyor olacak..
keremcimle size çok güzel bir sene diliyoruz

11:03 ÖÖ  
Blogger Nes london-ist dedi ki...

sebnem haniiimmm,cadi sensin, ayrica ne o turk cocuklarina agac suslemeler,noel anne bilmem ne hic yakisiyor mu size ha bilincli anneler sizi:)donuste hediyelesiriz kaldi surda bikac hafta zaten,iyi seneler.

12:50 ÖÖ  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa