12 Ocak 2009

museum of childhood

londrada bir suru cocuk oyunu icinden bir ikisini secmeye calismak zaten cok zordu ,ama daha zoru yer bulabilmak oldu.Online bilet almak icin siteye giriyorum, o sold out bu sold out, aaa bu ne boyle,sanirsin broadway yahu, cocugumu sanata alistiricam memleket toptan biletleri satmis, musait saatler uyku saatine geliyor ya da yasi tutmuyor,2 yasin altindaysan vay haline, yer yok sana tiyatroda, 6ay-2 yas arasi ozel oyunlar cok az oynaniyor ve 1 aylik bbileti satmislar, hayat 2 yasindan sonra daha eglenceli oluyor, hah bir de 3 yasina girdin mi degmeyin keyfimize, butun aktiviteler 3 den sonrasina gore tasarlanmis. neyseki oglumun pek sevdigi bu muzeye http://www.vam.ac.uk/moc/ gidip isikli paneller, tahta atlar,yuzlerce sergilenen ve oynanabilen oyuncaklar,robot,tren,kum havuzuyla egleniyoruz.Gidislerimizin arasinda 2 ay bazen 3 ay oluyor ve her seferinde buyuyen oglum kendine yeni bir eglence buluyor,bir onceki ziyaretimizde gormedigini bu sefer kesfetmis oluyor.Bir anne icin ne buyuk keyif cocugunun gelistigini buyudugunu gormek.
Ote yandan benim tatli ,akilli,terbiyeli ve sakin oglum nasil oluyor da bu kadar yorucu olabiliyor? cunku bir kase corba icirmesi 1 saat,uyutmasi da nerdeyse bir o kadar suruyor.Mama sandalyesinde 10 dakikadan fazla oturtmak mumkun degil, hemen inecek, onluk ve baglanmak onu bunalttigi icin zaten artik coktan gecmiste kalmis birer ani.Pesinden yemek yedirmeye calismak,oyunlar yaratmak gerekiyor ve bu 15 aydir boyle.Kendi basina yedigi tek sey somon baligi, e onu da haftada 2 den fazla zaten veremiyoruz.Bizim tatlilikla soylememiz ya da kizmamiz birseyi degistirmiyor o mama sandalyesinde illa ayaga kalkacak ve bize siritacak:) e guluyorum ben artik, cunku suratinda sevimli bir kustah ifade var.
Gece 10.30 dan once yataga girilmiyor ve bu bazen 11 oluyor.Guzel cocugum bir de baban var ilgilenmem gereken ama senden sonra artik onunla 2 kelam edecek bile halim kalmiyor.
bir cocuk daha mi? belki soforum,hizmetcim,bakicim ve bahcivanim olursa, ha sonuncusu gerekli degil ama olsun elimizde bulunsun.

3 Yorum:

Blogger AycA dedi ki...

al benden de o kadar. sözde erken uyusun diye saat kurup sabah 7 de uyandırıyorum.. tamam guzel öğlen 12 de uyuyor artık 2 de kalkıyor ilk gunler ne güğel 9 da uyuyordu akşam ama ne oldu?? tolere etti ve sabah 7 de kalkan akşam 10.5 tan önce uyumayan bir enerji küpüne döndü..biz sabah 7 de uyandığımızla kalıyoruz.. ikinci cocuk mu?? iki kelime konuşmaya hal kalmıyor yahu:D hehe

10:39 ÖS  
Blogger Nes london-ist dedi ki...

hehe
yorulmuyorlar galiba yeterince bunlar sekerim,burda havalar da iyi gitmediginden cocuk evde kapali kaldi,geliyoruz yakinda ,sizde hava iyiymis,butun gun park bahce belki 9 da yatar.

9:18 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

Bence cocuklari serbest birakin zaten her halleriyle haylaz onlar:)
MEMO

5:57 ÖÖ  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa