5 Haziran 2006

ekmek teknesi

herkesin oyuncu olmak ya da en azından şöhret olmak istediği bir ülkede değirmenlere karşı savaşıyorum.Yoruldum da gittim londona,bu kadar uzun kalmazdım yoksa, iyi oldu gerçi , donandım geldim.Şimdi memlekete geri gelmiş, küstüğü mesleğine maddi sebeplerden dönüş yapmış (tavşan dağa küsmüş) ama hala ve her zaman don kişot gibi bu kendini oyuncu zanneden zavallılarla kavga halindeyim.
Bre zavallı Nes, sen hep kaybetmeye mahkumsun, bu ülke sanattan anlamadıkça, götünü açanlara prim verdikçe ,biraz cilve rol kapmaya yettikçe, den olmadıkça, densizler tv de cirit attıkça, sen barda, galada,açılışta dekoltelerini giyip salınmadıkça senden bişi olmaz şekerim.
bir de bu dizi işlerini kolay sananlar var.Ben hiç bayılmam çekimlere ama tiyatro bi tek Brodwayde oyuncuysan para kazandırıyor.İstanbul içi çekimler eğer yapılan iş sitcom değilse,yani studyoda çekilmiyorsa, bir de üstelik sesli bir işse,eyvah ki ne eyvah.Polonezköyden, yenibosnaya, ümraniyeden, ikitelliye kadar tüm şehri çekim için dolaşır, her ses girdiğinde baştan almak zorunda kalır, ezan sesi mi istersin,uçak mı,satıcı mı ve hatta silah mı, sabahtan başlanır bir sonraki sabaha sarkar,bu arada yüzün düşmüş, gözlerin yanaklarına yanaklar yorgunluktan boynuna inmiş kimsenin umurunda değildir çünkü iş bitmelidir, çekim günü hastalanamazsın,acil bir işin çıkamaz, karşındaki oyunculuktan bihaber bir ajans figuranı olabilir,onun hatalarıyla sahne tekrar tekrar çekilebilir,çünkü bu işler nedense hep düşük bütçelidir , hiçbir yapımcı oyuncuya para vermek istemez, fgr çağırır, genelde para mankenlikten gelmiş, muhtemelen yapımcıyla arası fazla iyi bir hatuna verilmektedir. Dir dir de dir dir,bu bitmez ki.
bu pınar altuğ,seray sever,ebru akel vs oyuncudur da ben ve benim gibi konservatuvarda yıllarını harcamış,hala oyunculuğa kafasını yoran arkadaşlarım nedir, ve niçin onlar çalışırken biz ya işsiz ya da onların aldığı paralar ve rollerin daha azına tamah etmek zorundayız ? Andy Warhol demiş işte ,15 dakika ünlü ol yetsin sana be kardeşim,hala ne kanırtıyosun da ekmek paramızla oynuyosun ha !

7 Yorum:

Blogger tedarikmucize dedi ki...

hanki dizide oynuyorsun :P

10:06 ÖS  
Blogger aklimdangecenler dedi ki...

Hayir hayir sen meslegini devam ettirmelisin bence, ben
" sanatkar" lari seyrediyorum "oyunculari " degil inan bana...hala umut var nes hala umut var, bir avuc insanda olsa sanati bilen.....basarilar ve guzel bir is donemi diliyorum...sevgiler

5:28 ÖÖ  
Anonymous Adsız dedi ki...

Nes, sana bir tavsiye ve bu tavsiyede çok ama çok ciddiyim hemen gidip Rocky nin setini alıyor geçiyor tv karşısına seyretmeye başlıyorsun. İnan bana içinde bir ateş yanacak ve o ateşi korumayı başarırsan savaşmak için nedenlerin olduğunu o ateşin yaydığı ışıkta daha net göreceksin. Muckssss sana

1:15 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

1:16 ÖS  
Blogger Nes london-ist dedi ki...

tedarik mucize,ne güzel blog ismi o öyle,konumuz benim oynadığım dizi değil ki tatlım.
aklımdan gecenler,sen nerelerdesin yahu,umarım keyfin yerindedir,işte o bir avuç senin gibi sanatsever için yaşıyoruz biz de,keşke avuç avuç olsanız,olsak.
chloecim gülümsettin beni,benim ateşim zaten hep yanıyor da cidden savaştığım yeldeğirmenleri,bak iyi düşün anlıycaksın.

7:40 ÖS  
Blogger ycurl dedi ki...

Gecen gun Turk televizyonunda bir diziyi seyrettim. Icinde bir suru manken ve arada bir donup nasil oynadiklarina bakmiyorlar mi diye dusundum. Gercekten cok kotu ama seyirci iyisini ayirmayi bilir diyorum. Yani bence de umut var. Konservatuarda dirsek curutmus oyuncular daha uzun soluklu olur digerleri gelip gecici.

5:54 ÖS  
Blogger Nes london-ist dedi ki...

bazi seyirci ayiriyo da yonetmenlerin ve produktorlerin coguna bisi farketmiyor, pardon bisi farkediyor, onu da artik sen tahmin et.

7:38 ÖS  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa