3 Aralık 2006

jamie oliver & 15

buyuk Britanyanin en basarili seflerinden biri, henuz 31 yasinda bir milyarder,2 kiz cocuk babasi, yemeklerine bayildigim sempatik asci. Henuz london-ist maceralarim baslamamisti bbc prime da naked chef programini agzimin salyalari akarak seyrediyordum. Farkliydi, hizliydi, komikti, samimiydi, londoner degil Essex'liydi. Yaptigi yemeklere bayiliyordum, cunku rustikti,cogunlukla italyan esintiliydi ve fazla ugrasmadan harikalar yaratiyordu.

3 yil once londra 15 westland place de bir restaurant acti, lokantanin ismine kapi numarasini koydu, Naked chef programinin da suksesiyle lokanta doldu tasti ,bir ay oncesinden rezervasyon yapmak sart oldu.Ben de o zamanlar ancak 2 hafta oncesinden bir ogle yemegine yer bulabildigim icin kendimi sansli sayip, evet lezzetli ama degisik tatlari biraraya getiren ( karides ve fasulye) kucuk bir servet odedigim bir jamie lunch yasamistim. Mutfakta ona benzeyen sefler vardi ama o yoktu.Belki de ingilteredeki okul yemeklerini duzeltmek amaciyla baslattigi Jamie's school diners in pesindeydi. Bu kampanyayla harikalar yaratti, okul yemekleri daha saglikli oldu.Ayrica lokantaya issiz gencleri alip egitip yeni ascilar yetistirdi.

ve o cok pahali lokantanin ust katina daha mantikli fiyatlari olan 15 trattoria yi acti. Biz de tesadufun ince deligi lokantanin 5 dakika uzagına tasindik.Simdi ust kat icin rezervasyonsuz yer bulabiliyoruz ve evimizin yakinindaki bu celebrity chef lokantasinda karnimizi zevkle doyuruyoruz.

son gidisimizde baslangic olarak bir kesme tahtasinin ustunde gelen antipastiyi paylastik. Ben italyan salamlarini yemedim tabi ama nefis bir mozzarella, kocaman yesil zeytinler, grill sebzeler ve degisik bir biber tursusunu koca rustik ekmekleri zeytinyagına damlatilmis Belazu balsamik sosuyla mideye indirdim ( hemen kosup bu balsamik sosdan aldim tabi, bulursaniz kacirmayin nefis bisi).

ana yemek olarak da menude ''Linguine ai frutti di mare finished with anchovy pangrattato'' diye gecen deniz mahsullu makarna yedim. Fotolar yukarda, agzinizi sulandirdiysam ozurler dilerim, ama benim de sulandi bak simdi.

demem o ki bu ingilterenin mutfagi yok diye kucumseyenler haklilar, ama yenilikci ve genc ascilari var, londrada cok guzel yemekler yiyebilirsiniz tabi dogru yeri secmek kaydiyla.Haydi mide gurultulariyla kalin bakayim.

http://www.jamieoliver.com/
http://www.fifteenrestaurant.com/fifteen/index.html

17 Yorum:

Blogger Çileksuyu Sibel dedi ki...

yayasin uzun aradan sonra ilk yorum benden..sever ve takdir ederim kendisini,cok cok..gordon ramsay'in yeri de bambaskadir bende...

9:12 ÖS  
Blogger Nes london-ist dedi ki...

sibelcim Gordon'ın f word ve kitchen hell showlarini da kacirmamaya calisiyorum,yakin zamanda bir kutlama icin restaurantına ugranilacak,lutfen daha sIk gel.

10:45 ÖS  
Blogger gaia dedi ki...

yemek yemek mi, yapmak mı daha güzel acaba?:))

12:14 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

merhaba bende bbc prime'da sıkı takipçisiydim ama programı bitti sanırım en azından artık türkiyeden seyredemiyorum lokantasını da merak ettim doğrusu fiyatların da yüksek olabileceğini tahmin edebiliyorum aynen dediğin gibi...Ben eastenders'ın 12 yıllık izleyicisiyim ama saatleri değiştti artık yakalayamıyorum yardımcı olursan çok sevinirim.

2:12 ÖS  
Blogger JTB (JourneyToBlue) dedi ki...

jamie'ye ben de bayılırdım, ama evet artık programını vermiyorlar bbc'de,:(
hatta kitapları da wish listemdedir:)
ben gelirsem beni götür buraya tamam mı??

2:28 ÖS  
Blogger Nes london-ist dedi ki...

gaiacim ben yemeyi de yedirmeyi de yapmayi da cok severim,hala sef asci olma kendi kafemi acma hayallerim var,umut dunyası kuzum :)du bakalim.

d-chic Jamie'nin bbc de programi bitti,eh prime'da da yok tabi,ama internetten haftalik programa bakarsan cok seyrek de olsa naked chef i veriyor,turkiyede digiturk show plus da ise Oliver's twist var,onun devami gibi. Bbc prime ayrica Eastenders'in bolumlerini sasirtici sekilde ingiltereden sadece bikac gun gec yayinliyor,pazarlari bir omnibus yayinliyordu,bikac bolum ustuste,onu da bbc prime in web sayfasindan bakip takip et bence.Eastendersi begenip izlemene sasirdim dogrusu,benim L. 25 yildir seyrediyor ve o yarim saat boyunca ona hicbisey soramazsin,transa geciyor:)

dilaracim sen gel artik su londrayi bir gor de biz 15 e nasil olsa gideriz,kitaplarini da aliriz,benim istanbulda oldugum zamana denk gelmesin de.

5:27 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

Prime de sanirim naked chef aralarda oynuyor yanilmiyorsam.

Ben cesitli davetlerde sanirim onun yemek kitaplarindaki cogu yemegi yedim.Benim favorilerim arasinda aleminyum folie nin icinde pisirdigi,tavuk filetolar ,hem kolay hem lezzetli bir yemek,bir de risottolar.

Salata olarak ise sürekli yediklerimden biris babyspinach,bezelye ve fetacheese ile yaptigi salata va,üzerine limonsuyu,biraz karabiberm enfes oluyor.Benim yaptigim herkes begendi,tavsiye ederim.

Mr Ceymi Öztürk ,cibildak sef :)

8:33 ÖS  
Blogger YesilErik dedi ki...

Nescim sansliymisiniz hakkaten. Bu trattoria restoranin bir alt seviyesi sayiliyordu degil mi? Biz de gecen aksam bir trattoriaya gittik, restoran seviyesinde para odeyip gayet kotu bir yemek yedik.Arada oluyor boyle.

Jamie Oliver'i da severiz, burada Olivers Twist adli programi yayinlaniyordu 3 yil kadar once. Artik hicbir yerde gormuyoruz kendisini.

12:14 ÖÖ  
Blogger Nes london-ist dedi ki...

Mr.turkish delight sahte isimle gelip,Jamie'yi kiskanip da yorum birakmak ayip olmuyor mu biraz hi?:)

yesil erikcim, son showu gecen sene yayinlanan Jamie's great escape'di.Volkswagen bir minibusle italyayi dolasıp yemekler yapti.Belki yakinda US da da yayinlanir.Ben de ist a donunce Rachel ray'i seyrediyorum zaman zaman,ama fazla amerikan buluyorum yaptiklarini,yine de bikac ipucu iste,ayrica erik bahcesinin takipcisiyim, o ne guzel alternatif thanks giving sofrasiydi oyle :)

11:24 ÖÖ  
Anonymous Adsız dedi ki...

Çook teşekkür ederim webten takip etmeye çalışttım aslında ama yine bir değiştti galiba arada tekrarları denk getiriyorum şansım yaver giderse...Evet Eastenders'i kimse beğenmiyor nedense ama benim o sırada Londrada bulunduğum o dönemde yanılmıyorsam en popüler prime time'dı....ondan sanırım alışkanlık kaldı.Tekrar tşk ederim.

2:02 ÖS  
Blogger Mr_TD dedi ki...

yok ya ,severim keratayi,ben onu en bastan beri takip ederim, bbcprime dan.O zamanlar daha yeni yeni ünlü oluyordu.

Eski bölümlerinden birinde bunun bir alman arkadasi ziyarete geliyordu, Tim diye birisi,adam sonradan ünlü oldu,Tim Mälzer ,simdi alman VOX kanalinda showlari falan var,biraz taklit ama cok tutuldu kerata :)

Bu yemek programlarinda benim aklimin ermedigi birsey var,TR deki tüm kanalarda bir yemek olayi var, herkesin elinde eldiven.Hicbir yabanci kanalda ben rastlamadim bu olaya,biz türkler cok mu hijenik olduk,anlamadim gitti :)

4:02 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

AAA evet bizimkilerin hepsinde şapka eldiven var oysa bunlar doğru düzgün sebzeleri bile yıkamıyor tamam yıkanmış, parlatılmış satılıyor ama olsun hatta parmaklarını yaladıklarını bile hatırlıyorum.Zencinin yemek programı daha vardı yaa domatesli biberli olan bak STOP COOKİNG miyfi neydi yaa bunadım ben büsbütün unutuyorum....o mesela çok keyifli yemek pişiriyor ve hatta katılan aşçılardan bile daha marifetli o acaip parmaklarını yalayıp duruyordu.

1:53 ÖS  
Blogger Nes london-ist dedi ki...

Mr.t.d. ingilterede hicbir cookery showda eldiven takan asci gormedim dogru saptama.Onlar pek sebze de yikamiyorlar zaten d-chic in dedigi gibi.

d-chic, zenci dedidigin Ainsley Harriott,irkci misin sen :)programi da ready steady cook,hala devam ediyor, hatta bir ara studyoya seyirci olarak gidecektim de pc den katilim formunu gonderememistim.

11:26 ÖS  
Blogger Mr_TD dedi ki...

cabuk cabuk, bbcprime i ac, Jamie var :)

10:49 ÖÖ  
Anonymous Adsız dedi ki...

Irkçı değilim BEN öyle bir cümle kurmuşum sadece üzgünüüümm...:=((

11:08 ÖÖ  
Anonymous Adsız dedi ki...

Nescimmmmm
annem hasta jamie'e :) ona oliver twist diyor hatta hahahah :)
ben londraya hiç gitmedim ama gidince oliver twisti görmek lazım artıkkk :)
şekerim aralık ayın güzel geçsinnnn

10:58 ÖÖ  
Blogger Nes london-ist dedi ki...

zeynep'cim zaten bir showunun adi Oliver twist di.Annen hakli yani.Dunyanin obur ucuna gidip londraya gelmemeni esefle kiniyorum:),daha sIk ziyaretleselim.

8:42 ÖS  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa