5 Ocak 2007

bisiklet


Amsterdam kadar bisiklet cenneti olmasa da Londrada da bisiklet kullanmayı severiz.Genelde yolların sol tarafını bisiklet sürücüleri otobüslerle paylaşırlar.Çok iyi ve pahalı bir bisiklet kullanmak akıllıca değildir çünkü bıraktığınız yerden çalınıverir mazallah.O yüzden böyle anında karşınıza çıkıveren bisiklet dolaplarına eğer varsa o katlanır kaliteli 600 poundluk aletinizi kilitlemek zorundasınız.
harikulade bisiklet dükkanları çıkar karşınıza şehirde.Eğer bisiklet tutkunuysanız kendinizi kaybedersiniz.Çocunuzla da bisiklete binmek için aparatlar bile satarlar.

İnsanların büyük çoğunluğu kask kullanır.Benim mor-pembe bir kaskım ve mor sürücü eldivenlerim var, şimdi de tozdan korunmak için bir maske de almayı planlıyorum.Bu maskeyle gayet uzaylı terorist bir görüntünüz olsa da.

L.nin abisinin teenage yıllarından kalma bir bisikleti kullanmak zorunda kaldım uzunca bir süre ,şimdi beyaz ,sepetli ama henüz yeni tekerlekleri alınmamış başka bir vintage bisikletim var.Eski bisikletimin çalınma korkusu yoktu ama hem hızlı değildi hem de 12 yaşlarında bir çocuk benimle dalga geçmek için 5 pounda bana satsana demişti,küçük şeytan.

Bisiklete binmek keyiflidir.Hem spor yapar hem trafikten kurtulursunuz,gitmek istediğiniz yere daha çabuk varabilirsiniz.Darısı İstanbul caddelerinin başına diycem ama bunun sadece bir hayalden ibaret olduğunu farketmem uzun sürmeyecek.

13 Yorum:

Blogger Oya Kayacan dedi ki...

Hani ben çocukkene var ya, cok bisiklet sever idim. Ama en çok da o zaman bisikletlerinin zillerini. Yuvarlak dışbükey bir metal parcasının kenarında bir küçük uzantı vardı. Sol baş parmağımızla onu ileri geri dürtükler çan çin çun sesleri çıkarırdık. İstanbul da boş idi. Ben çocukkene var ya...

12:54 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

bisiklete binmedim anım da yok:(((

9:53 ÖS  
Blogger Nes london-ist dedi ki...

annoya benim hala zilim var bisikletimde, ama istanbul boş değil işte, ne şanslısın boş şehir sokaklarını yaşamışsın.

kirpiii,üzdün beni,neden olmadı,hadi al bir tane geç değil ki, caddebostan sahilinde kullanırsın.

12:03 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

Yazını okuyunca benimde bodrumda duran bir bisikletim olduğunu hatırladım ve hatta 2 yaz hiç kullanmadığımı hatırladım...hhhmmm ne tembelleştiğimi de hatırladım.Böyle işte....ne yazık ki

9:46 ÖÖ  
Blogger mrl's page dedi ki...

selam,
keşke istanbulunda günlük yaşamına girse bisiklet olayı..köprüyü geçemesekte çok yere gidebiliriz kolaycacık...
adalardaki gibi olabilse mesela :)
ama bizim karmaşık trafiğimizde bu sadece fantezi olarak kalıcak sanırım :(

sevgiler
mrl

11:52 ÖÖ  
Blogger mrl's page dedi ki...

Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

11:52 ÖÖ  
Blogger Nes london-ist dedi ki...

d-chic nerde oturuyorsun bilmiyorum ama bisikletin olduğuna göre bir yerlerde kullandın, çıkarsana güzel havalarda.

mrl ah keşke, ben bi kere maltepeden cihangire bisikletle tabi denizi vapurla geçerek varmıştım.

5:55 ÖS  
Blogger bozukplak dedi ki...

şu okula ve ya işe bisikletle gidenlere nasıl özeniyorum maalesef istanbullular için uzak bir hayal

10:22 ÖS  
Blogger Pinkshake dedi ki...

hımm... benim helm londra hem de bisiklete binme vaktim gelmiş sanırım :) bir de bir de mutlu seneler :)

12:22 ÖÖ  
Blogger Nes london-ist dedi ki...

yazbukeycim iste ancak londrada yasayabiliyorum onu ben,Istanbul bogazda birkac kere denemisligim ve vazgecmisligim de var tabi :)

burcucum iyi seneler, londonun pek zamani degil aslinda, gerci dun hava harikaydi ama bugun yine o tatsiz kis havasi, bu boyle bahara kadar gider,sen londrani ertele ,bisiklet konusu ise yakininda oturuyorsan ancak anadolu yakasinin sahilinde rahat olabiliyor.Operim.

11:25 ÖÖ  
Blogger Mine dedi ki...

Bir İstanbul'lu olarak şehirde bisiklet kullanmak çok korkutucu gelmişti ama şehri daha kolay gezmek amacıyla Paris'teyken arkadaşım beni kandırmıştı. İlk günün ilk saatleri tehlike atlatmadığımız halde korkulu geçse de ikinci gün "Hadi yine bisikletle çıkalım mı ? " diye teklif benden gelmişti :)
Almanya' da da bisiklet kullanımı çok yaygın ben de artık bir tane edinmek istiyorum ama planlar bahara...Malum, neredeyse diz boyu karda kullanımı pek elverişli değil :) sevgiler.

4:27 ÖÖ  
Blogger Nes london-ist dedi ki...

ipek mine hosgeldin, Parisi bisikletle turlamak kadar nefis bisi olabilir mi, iyi yapmissiniz.

12:42 ÖS  
Anonymous Ersin dedi ki...

Evet arkadaşlar hepinize tek tek katılıyorum,İstanbulumuz 80 lerdeki gibi boş olsa,daha çok bisikletli olsa,daha düzgün bir istanbul olsa,keşkeler çoğaldıkça daha zor oluyor İstanbul.

3:03 ÖS  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa