15 Ocak 2007

Hyde parkta bir gun

Londra dun kendinden ve ocak ayindan beklenmiyecek bir gun yasatti bize, gunesli ve kuru.Ama kandirikciligini bugun gosterip hemen havayi kapatti, gri ve soguk.
Genelde ozellikle kis aylarinda gunesi burda pek goremedigimiz icin hemen acikhavaya kosuyoruz, parklar doluveriyor.Ama biz naptik ,ya St.James parkina yuruyuse gitmeden bi Harvey Nichols'a ugrayip indirimden bisey yakalayabilir miyiz bakalim dedik.Kapidan iceri girmeden ben anlasmamizi yapip yarim saat sonra food hall da bulusalim diyerek L.yi erkek bolumune gonderdim, ben de 4 kata yayilan kozmetik ve kadin bolumlerine bakayim dedim.Yarim saatte 4 kat biter mi, bitmedi L.yi alip yola devam ettim ama bisey bulamadim( daha dogrusu cebimde yeterince para bulamadim,indirim bizim anladigimiz indirim seklinde olmuyor bu namussuz londrada).
Neyse efenim guya alisveris sevmiyoruz, kendimize yarim saat verdik ama L. kendinden beklenemiyecek bir hamle yapip bi Harrods'a da bakalim dedi.Genelde Araplar tabi daha cok misirlilarla dolu burasi, neredeyse senede bir bile girmeyiz amaaaa sirf yiyecek bolumu icin gidilir ,yutkunulur,yenir,icilir.Zaten kiyafet bolumlerine bakmadan cikip kendimiz Hyde parka attik.
Asil konumuza gelelim dostlar.Londrayi gormeyen varsa bile bu parkta atilan nutuklari duymussunuzdur belki.Speaker's corner diye bir yer var, eline sandalyeyi ya da merdiveni alan buraya gelip nedense daha cok din ,Isa ve Tanri hakkinda konusuyor, ya da en azindan dun oyleydi. Ben cogunun issiz ve catlak oldugunu dusunuyorum tabi, yoksa yagmur soguk dinlemeden elime merdiveni alip, parka gelip, seni dinlemeyenler hatta bazen dalga gecenlere neden konusup durayim, e hafif deli olmak lazim.
Biz yine de iyi vakit gecirdik .L. kimsenin dinlemedigi bir cinli adamin yanina gidip ona hayran hayran bakma numarasi yapip arkadas olmaya calisti, ah yufka yureklim benim, bir sure sonra arkadas oldular galiba, aksam beraber puba gidip icki icicez diye korktum ama oyle sacma bir komplo teorisinden bahsediyordu ki bir toplu tasima karti olan oyster card dan girip, konu ,merak etmeyin Tanri gelip bizi devletin bu oyunlarindan kurtaracaka geldi, allam ne alaka yaw.

Parkin en komik ani elinde "bedava sarilma" yazan bir pankart tasiyan genc bir adamin gelip bize sarilmasi ve gerektiginde bu kucaklasmaya ihtiyac duyar da onu aramak isteriz diye kartini vermesiydi. Ah deli londonerlar.Hava artik sogumustu cay icmeye gittik.

5 Yorum:

Blogger mikla dedi ki...

sevgili nes, bir de buraya bak istersen :) http://www.freehugs.org/

5:33 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

Öyle anlattın ki sanki bende oradaydım.Nasıl özlemişim nasıl ama bi bilsen nasıl...
Keşke biran önce gelme fırsatım olsa.Sen yine de bol bol bahset olur mu özlem gidereyim hiç olmazsa...çooook tşk'ler canım.

2:21 ÖS  
Blogger Mustafa GÜRBÜZ dedi ki...

Hyde parkta birifing veren meczup takımından birinci fotoğrafın dinleyici portföyü çok ii ama ben ikinciyi tuttum da bu london insanı da adil olsun...Bakın aynı tarihte Samsun Atatürk park'a gelen kelliğe orjinal ilaç bizde diyen iki zata biz samsunlular aynı oranda enayi olduğumuz gösterdik adalet budur...Bilyorsunuz bizim parklarda orjinal ilaçlar satılıyor hala ...Selamlar güzel bir yazı

5:11 ÖS  
Blogger Nes london-ist dedi ki...

miklagard hosgeldin, bizim sarılmacı Nikolai da senin yolladığın linkteki adamdan esinlenmiş meğerse,bak şu dünyanın küçüklüğüne.

yazbukey Londonun zamanı bahar ve sonrası şimdi hiç özenme.

d-chic elimden geleni yaparımözlemini gidermen için, ama gerçekten özlenesi bir şehirdir bu namussuz london.

mollahan ben bizim taksim parkında da böyle bir uygulama olsun isterim yahu.Saol.

9:04 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

Hele birde terkettiğinde bi gör o zaman walllaaa acip özlüyon o zaman öle böle diil.

3:16 ÖS  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa