10 Nisan 2009

konusmalar sunlar bunlar

unutmak istemedigim kelimeleri var ya da vardi cunku artik bebek kelimelerini birakip adam gibi laflar etme derdine dusmeye basladi maalesef
maalesef cunku aydede yerine aydidaaa demesi daha tatliydi
ama karsimda kucuk bir birey oldugu ve soylenen herseyi anladigi icin onu buyuk bir adam yerine koyup gerektiginde tartisip gerektiginde ciddi bir tonda muhim bir meseleyi anlatmak da cok hosuma gidiyor dogrusu.
ama beni en mutlu eden o sevimsiz hastaligindan sonra minadex tonic denen vitaminle oglumun kilo almaya baslamasi oldu.Herzaman ilaca karsi olan ben bu sefer artik kemiklerini saymaya baslayinca verdim minadexi,sanirim biraz istahi acildi,oh ete burundu kaburgalarin ustu.Yalniz 6 gun yemek yemeyince karbonhidrat ihtiyaci mi artik nedir bir anda biskuvi insani oldu,bir kerede 5 tane yiyor benim onceden haftada 2 biskuvi yiyen oglum.Neyseki burda sekersiz organik biskuviler var icim rahat napayim.
hayatimin en zorlu depresyonlarindan birini gecirdigim icin ne kadar iyi annelik yaptigimi bilemiyorum.Bildigim tek sey iliskimizin saf bir ask uzerine kurulu ve cok guclu oldugu,Allah bozmasin ayirmasin.
2 hafta icinde ilk ciddi montessori oyun okuluna basliyacak.haftada 2 gun 2 ser saat.Ve belki hersey yolunda giderse artik tamamen londraya tasinicaz,ben de 2 sehir arasi yorucu yolculuklardan kurtulucam.
Depresyon tedavi merkezimde(cunku the best therapy is the self therapy!) kendime cicek sebze ekecegim bir allotmentla anlastim.Burda londranin icinde bahcesi olmayanlar kucucuk bir toprak parcasi kiralayip ekim-bicim toprakla oynayalim mutlu olalim isleri yapiyorlar.Ekicem kabakti domatesti bakalim gorucez sonuclarini nolucak.Eh oglan da kovasi kuregi tirmigiyla katilicak,aktivite eksikligi ceken yuregim durulucak.
Yakinimizda havuz buldum su terapisi olarak
bir de bisikletimin arkasina oglum otursun diye bir child seat aldik,su easter yagmurlari dursun gezilerimize basliycaz umarim.
en keyifli konu ise benimle turkce babasi ve babaannesiyle ingilizce konusma cabalari.Her nekadar turkcesi ingilizcesinden daha iyi olsa da babasiyla konusurken bana seslenmesi ya da benden bahsetmesi gerektiginde mummy diyor.Oglum daddye soyle yemek hazir diyorum, daddyyy foood! diye sesleniyor.Bana annecim ge buyayo,babasina deediiii come on diyor.Gelecek sene benden daha iyi ingilizce konusuyor olacak galiba.
foto natural history museumun icindeki dinazorlarla fazla ilgilenmeyip onunde guvercinleri kovalarken cekildi,farkettim ki lenste oglumun parmak izi!

7 Yorum:

Blogger Ingiltereden Alisveris dedi ki...

merhaba
siz daha yeni tasinmamismiydiniz? yine mi tasinacaksiniz?
kim depresyona degil ki bu aralar:)oglunun ik dili de ayirt edip konusmasi cok guzel ve inanilmaz o yasta neleri anliyolar demek super.
ben bu child seatlere bayiliyorul al bi tane atarsin arakan oglusunu gezersin. sevgiler

8:36 ÖS  
Blogger Nes london-ist dedi ki...

biz londradaki evimizden londrada baska bir eve tasinmistik
simdi de istanbuldaki zaman zaman yasadigimiz evden tamamen londraya tasinmaktan bahsediyorum
2 rents too much credit crunch ya know!
biraz karisik ama durum bu :)

9:29 ÖS  
Blogger Ingiltereden Alisveris dedi ki...

oh anladim. evet aman icim disim zaten credit crunch oldu. bi yer daha kolay bosver.istanbula gidince kalacak yer bulursun akraba es dost.:)
have a nice easter...

10:07 ÖÖ  
Blogger AycA dedi ki...

yani sizi temelli mi özliycez biz ??
sizin adınıza sevindim ama.. naapalım belki biz sizi ziyarete gelir bahçenizden sebze meyva yeriz olma mı?

1:11 ÖÖ  
Blogger Nes london-ist dedi ki...

canim aycacim daha belli degil dur bakalim bugun yeni gelismeler oldu
ama kesinlesen bisey yok
paramiz olsaydi kriz vurmasaydi ben evi kapatmayi hic istemiyordum ama 2 tarafi birden tutmak hem manasiz hem cok yorucu
bakalim haber veririm
erini cok operiz

1:55 ÖÖ  
Blogger devrim dedi ki...

bu aralar depresyonda olmayan yok :) tek değilsin rahat ol :)

TR ye gelip de ne yapacaksın burda montessori okulu bile yok.Aslan'ın iyi eğitim alması için gelme buralara :))

Benim Londra'da kuzenlerim var ve hepsinin bahçesi var yani kiralayıp ekiyorlar ve yıllardır organik besleniyor herifler.Hemen yap bence acayip keyifliymiş.

3:05 ÖÖ  
Blogger Nes london-ist dedi ki...

devrim
bahceyle ugrasmak da ayri bir bilgi ve beceri istiyor,bir de mesai tabi.Ama kendi urununu yemenin keyfi baska.Sevgiler.Gelince goruselim.

12:55 ÖS  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa