17 Mayıs 2006

tımarhane



işim gereği bakıyorum bu aptal kutusuna, farkında mısınız tv de bir süredir olanların ?
aklı başında ,biraz kafası çalışan herkesi delirtmez mi bu programlar,bu kadar mı aptal bir milletiz biz, bunlara niçin göz yumuyoruz, ya da nasıl bir eğitim eksikliğidir ki bu bize bunları dayatabiliyor bu yapımcılar, demek ki '' türk halkı seviyor !'' diyerek.

sabah showları ayrı alem,atv de bir yalan dolan kurgu gırla gidiyor ki artık bunlara kimsenin inandığını sanmıyorum,Ahu Tuğba ve sevgilileri diye tanımlanabilecek bir kötünün kötüsü oyuncuların ve çekimlerin olduğu bir dizi film kuşum Aydın tarafından yönetiliyor.Show tv de Lerzan denen avam kızcağız'' bi dakka bi dakka bişi diycamm'' diye 2 saat göbek atıp insanların hayatını karıştırıyor,diğer yanda kim kimle yakalanmış,Murat Taşdemir Banu Alkana kilo vermezse şansı yok demiş,bi takım patetik insanlar ,olaylar,konular.Ya tamam seyretmek zorunda değilim tabi, benim merakım bu ülke halkının ulusal tv kanallarının seviyesi o ülke insanlarının seviyesini göstermez mi? Bakıyorum bakıyorum aptal kutusuna ,valla güleyim mi ağlayım mı bilemiyorum..

8 Yorum:

Anonymous Adsız dedi ki...

Ben yazacaktım bu konuyu sen yazmışın o kadar da iyi yazmışın ki üstüne söylenecek söz yok bir tanem bende geçen sabah bakıyım ne var ne yok diye TV yi açtım ki gerçekten CNBC-E akşam kuşağı dışında huyum değildir, seyrettiklerim midemi bulandırdı. Tam da dediğin gibi işte Türk Halkı bu diye reklamımız bu şekilde yapılıyor. Ama iyi de oluyor Nes. Oraya konuk olan seyircilere dikkatli bak. Yaşam tarzları, ilgi alanları, yaşam tecrübeleri bunlar yalan olamaz. İşte benim midemi bulandıran bu. Bunca insanı feda eden, onlarla ilgilenmeyen devlet mi desem halk mı desem? Aydın ve diğerlerinin yaptığı onların eksik yönlerini keskinleştirmek, onları bu yaşananlar normal dermişçesine daha da dibe çekmek. Oysa yaptıkları şey bu yaşam tarzının yanlışlığını göstermek olmalıydı. BBC yi seyrediyorum kabloludan içim eriyor. Dün bir program vardı. Bahçeli ev sahiplerine gidiliyor ve bahçeleri tek tek düzenleniyor ama bu arada bitkilerle ilgili evin sahibi öyle güzel eğitiliyor ki... Bu veya buna benzer halkın eğitimine bilinçlenmesine yardım edecek programlar yerine bunlara sermaye harcanması bence gizli sinsi uzun vadeli kötü niyetlilikten başka bişi değil. Neyse ya herkes layık olduğunu bulurmuş. Talep buysa arz da bu. Adamlar ticaret yapıyor sonuçta. Suçlu onlar değil bu primi yaptıranlar.

10:15 ÖÖ  
Blogger Nes london-ist dedi ki...

bazen yaşadığım 2 şehri kıyaslıyorum ve londra özellikle uygarlık ve gelişmişlikde hep galip geliyor.Kardeşim bana kızıyor bu kadar batı hayranı olma diye,alakası yok,objektif bakıyorum.BBC de ki programları kaydedersin,sonra yine seyredersin,ödüllü belgeseller,filmler ve insanlara nasıl bişey öğretebiliriz onları nasıl geliştirebilir ve mutlu ederiz programları.Bizim insanların çoğu 'den' denen şeyden bihaber ve türk tv leri densizler ve cahillerle dolu.Atv nin sabah stüdyosunu bastım basıcam ,alay ediliyor artık insanlarla,ayıp ve yuh !

1:00 ÖS  
Blogger Pinkshake dedi ki...

Hey merhaba! Bunu böyle yazinca çok anlamlı gelmiyor, özenti duruyor ama söylerken duysaydın kesin çok eğlenirdin :)Seninle komşu değiliz ama benim Bebek ziyaretlerimde karşılaşabiliriz hatta Londra ya geldiğimde bile coventgarden da iki taşa birden aydı anda basmaca oynarken ne yapıyor bu acaba diye bile bakabilirsin yanımdan geçerken :)
Şimdi bu yorum bu entry nin konusundan alakasiz oldu ama bir "ilk" için çok anlamlı bir sebep aramaya gerek yok bence :)

3:04 ÖS  
Blogger Nes london-ist dedi ki...

hey sana da merhaba !:) gayet eğlendim merak etme sen.Ayrıca ilk yorum için gayet anlamlı da.Bugünlerde covent garden değil ama mangerie'de karşılaşmak olası.İngiliz orucu diyelim.

4:10 ÖS  
Blogger BETUL dedi ki...

Yapma, sevgili Nes burada da igrenc, seviyesiz programlar var, sanirim biz hep guzellikleri goruyoruz. Benim yurtdisinda yasamanin en sevdigim yonu de bu..Burasi bizim devekusu cukurumuz.. Gozumuze carpan, kulagimizin duydugu cirkinlikler bizi etkilemiyor..Kendi memleketimdeki gibi kalbime bir ates dusurmuyor.En azindan ilk zamanlar oyleydi..Cunku gecen cuma dama kacan topuna erismek icin cop kutumu almaya calisan cocuga " eee, artik bu kacinci " diye bagirdim da .. Gecenin 12'sinde bu cocuklar niye disarida top oynarlar, anne babalari icmekten baska bir sey bilmez mi..10-11 yaslarinda irice ama melek yuzlu..Yakinda buyuyup? sokak cetelerine katilacak...
Yaa, gordunuz mu? Ben yavas yavas burali oluyorum..( Bloguma yazdigin mesaj icin de tesekkur ederim.)

4:36 ÖS  
Blogger Nes london-ist dedi ki...

egom hafıza kartı benzetmen ne güzel olmuş
betul hoşgeldin,tabi ingilterede de berbat programlar var ama bir yandan çok eğitici olanları da gözardı etme, turk tv lerinde toplasan 3-5,onlar da seyredilmiyor pek.

9:02 ÖÖ  
Blogger neli dedi ki...

olaylar öylesine çığrından çıkmış durumdaki artık daha ötesi ne olabilir diye hayal bile edemiyoorumm ..yani 1 sene sonra ne olucak acaba..aman allahımm..neyse hiç düşünmeyelim en iyisii.ve işin garibi ben bazen izliyoorum ..da onlarıı.artık dedikodu ,çirkinlik,zevksizlik gırla..yağlı,parlak,ve pis suratlı insanlarla nereye kadar sormak lazımm.ama kime tabii he he
sevgiler

1:53 ÖÖ  
Blogger Nes london-ist dedi ki...

ah nelly simdi londradayim burda da bir big brother rezilligi var ki of ki ne of

12:03 ÖS  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa