17 Ağustos 2006

finduk yiyun da

aile çiftliğinden finduklar,şu sıra hasatta.
benim terastan,saksı tomatisi, hayatımda yetiştirdiğim ilk tomatis, ilk ürün.Acayip duyguymuş.
yine çiftlikten, dalından ahanda yeni kopmuş hepsi organik zebzeler.

finduk yiyin, mümkün olduğunca organik yemeye çalışın, şişli ekolojik pazara gidin,bi tomatis ektim gözüm gibi bakıyorum, sanki istiridye çiftliği anasını satayım.Emekle yetiştirmek böyle bişiymiş..

8 Yorum:

Blogger vintage biscuit dedi ki...

oya nin yaptigi son findikli tarifi yapmak lazim
bendede boyle findiklar varrr avuc avuc :)))))

9:53 ÖS  
Blogger Nes london-ist dedi ki...

püsküüt zaten o annoyanın tarifleri var ya ah ah, bi de tatlı anlatır ki.( btw about your last issue,the case about the stalker etc,I wanted to email you but I couldnt find yr address)

10:58 ÖS  
Anonymous zeynep dedi ki...

sekerim esas cikita muz yiyin gari..
al bah!

http://www.youtube.com/watch?v=8c3YRPGppPM

12:11 ÖS  
Blogger Chloe dedi ki...

Nes ya senın şu sağlıklı beslenme huyuna bir imreniyorum bir imreniyorum valla takdire şayansın:)) Mucuruk lar sepet sepet sana:)

12:50 ÖS  
Blogger sibella dedi ki...

oh ne guzel ellerine saglik canim benim..bende cilek ve domates ekecegim insanlah,bak saksida olurmus,ben bahcenin yapilmasini bekliycektim..oh ne guzel kokar simdi o domates...bu arada bizim findiklar toplanmaya baslamis yasasin..geleyim de getireyim bol bol..xx

2:35 ÖS  
Blogger Nes london-ist dedi ki...

ah zeynep sabah seyrettim onu ben hatta bloga koymayı bile düşündüm, yaw insanlarla dalga geçmiyeyim diyorum, ama bu Ajdar da kaşınıyo ha :)

chloe hanımcım ne zamandır yoktunuz bizim mahallede,özledik valla :) sağlıklı beslenme sağlıklıdır,benden mucuk asıl.

sibelcim sen yine bahçeye ek onları,daha gürbüz ve çok olurlar.

2:53 ÖS  
Blogger Burcu dedi ki...

O findıklar kabuklari ayıklandıktan sonra fırında soyhle bir bes on dakika cevrilince bir tepsi icinde bak gor neler oluyor o zaman... Nutella bile kıskanıyor bu durumu! Denemelisin mutlaka...

3:50 ÖS  
Blogger Nes london-ist dedi ki...

burcu hanım kaç yıllık fındıkçıya tere sattınız yafu :) biz teflon tavada da çeviririz 3 dakka, zaten ben tazeden çok kavrulmuş finduk severim.Ha bir de giresunda yetişen pikolo diye bir lezzet şahı finduk var ki,maalesef başka hiçbir yerde rastlamadım.İstanbulda görenlerin,bilenlerin insaniyet namına bildirmesi..

7:19 ÖS  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

Bu yayına verilen bağlantılar:

Bağlantı Oluştur

<< Ana Sayfa