7 Ağustos 2006

Prenses Diana anıt cesmesi

ben pek hyde parka gitmiyorum, marifet mi yooo deil, yolum dusmuyo diyelim gecelim ( mi). Oysa guzel aktiviteler de var( aktivite yerine daha eglenceli bi kelime bilen?). Konserler, festivaller.Bir de Hyde parkin icinde prenses Dianaya adanmis bir cesme var, aslinda ingilizceden tam cevirince cesme ama bizim bildigimiz cesmelerle falan uzaktan yakindan alakasi yok.Cok genis bir dairenin cevresinden akan su (ho?).

aman galiba tam anlatamiycam, su boyle serin serin daireyi donuyo, sen de ayagini sokup serinliyosun.Sanatci yapmis , granitten bitakim girinti ve cikintilar var bu su akan elipsin icinde,onlar da prensesin hayatindaki inis cikislari simgeliyomus. Eh neyim eksik, iniş çıkışdan bol ne var benim london-istanbul hattımda, ben de isterim bi tane ! Yaparsiniz bi kutahya mermeri Nes cesmesi, ah gitti londonlara da basina neler geldi diye aglanir, fena mi olur bu sıcaklarda ferahlardiniz iste.
burda da nedense aralarinda gercek ingilizin hic olmadigi memorial fountainin etrafinda ki gocmen arkadaslar.Cok istiyorsaniz burda da biraz bilgi var http://www.royalparks.gov.uk/parks/hyde_park/diana_memorial.cfm ama neden isteyesiniz dimi. Hiç bişi yazasım yok be dostlar romalılar.

9 Yorum:

Anonymous Adsız dedi ki...

çeşme dedin de nesciim memleketimin su içebildiğimiz çeşmeleri geldi aklıma sıcak yaz günleri sen londonda ayağının suyuyla bize neleri hatırlatıyon bak şimdi atacam kirpi bacaklarımla damacanaya bi tekme

11:25 ÖÖ  
Blogger Berceste dedi ki...

Cok elestirildi o cesme ! Cok para gitti diye, ustelik Diana'nin dernegi tarafindan harcandi ama daha yararli isler icin harcanabilirmisssss !!!! Etrafa bir civi cakamayanlar gelip simdi serinleyenleri gorsunler degil mi ama :)

1:34 ÖS  
Blogger Nes london-ist dedi ki...

:)kirpicim valla sıcaktan benim de tekmeler atasım var,bi serinlesem artık damacana mı olur ,çeşme suyu mu farketmez,giricem bi şelalenin altına..aaa niagara, yok yok antalya duden, tamamdır.

berceste hosgeldin,cambridge'den nmisin, hic gitmedim ben oraya.Valla londrada bos islere pek para harcanmaz,ayrıca koskoca diana,yapilsin bi anit ne var.

2:42 ÖS  
Blogger blues dedi ki...

ehheee boshverin yahu serinlemenize bakin
ayrica diana hakederdi boylesini :)

7:45 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

beklerim antalya ya gelirsen:)))

11:17 ÖS  
Blogger Nes london-ist dedi ki...

nortwind diana daha fazlasını hakederdi tabi

kirpi iyi tatiller olsun

10:01 ÖÖ  
Blogger aqua / ~~denizbahcesi~~ dedi ki...

havası serın ingilterede de ne serinlemesiyse artık :)

10:46 ÖÖ  
Blogger Nes london-ist dedi ki...

aquacım, gecen hafta londra istanbuldan daha sıcaktı, ama anıtın amacı insanların serinlemesi değil zaten,içinden akan su soğuk olunca sıcak havalarda iyi geliyor ,millet dairenin etrafında tur atıyor,ohh giresim geldi bak şimdi.

10:52 ÖÖ  
Blogger Pinkshake dedi ki...

dur! tum kacirdigim blog entry lerini okuyacagim tek tek.. yorumlarim olacak üstüne... ama bu badana konusunda cok duygusal bir bag kurmus oldu seninle :) seffaf ayaklı sehpanın resimlerini koyacagim bloguma birazdan... begeneceksin tahminimce :)

11:45 ÖÖ  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa