4 Ağustos 2009

arzu tramvayi ve hamlet


sabah kocam beni uyandirmaya calisiyor.Saat kac bilmiyorum ama uyanmak istemiyorum.Gece oglum kalkip yanima gelmis, onu uyutup yatagina geri koyduktan sonra uyuyamamisim.Bu da sabah 2 ile 5 arasina denk geliyor.Cok uykum var cok.Ama beni uyandirmak istemesinin sebebi var.Kalkip trene binip Donmar Westend tiyatrosuna gitmeliyim.Ne kadar erken orada olursam aylar once biletleri tukenen Jude Law'un Hamlet'ine bilet bulabilirim.Evet oyun sold out ama eger sabahtan gidip geri donen ya da ayakta seyretmek icin ya da cok sinirli sayida sattiklari sandalye biletlerden alabilirim(return,standing ya da stall tickets) .Toplam belki 30 bilet, sansliysan o da.

sabahin 7.30 u uyumak istiyorum, bir yandan oyunu da seyretmek.Oglum da uyanip yanima gelince artik kalkmak caresiz oluyor.Oglum cikacagimi duyunca biraz agliyor.uyku sersemi zaten.Ben onu neredeyse hic ama hic birakmiyorum ki.Babasina gerekli direktifleri verip trene kosuyorum.Tren geldigi anda biletimi son saniyede alip kendimi Waterloo trenine atiyorum.Hala domuz gribinden cok korkuyorum.Evdeki ve cantamdaki antibakteriyel jel ve mendillerin haddi hesabi yok.Ellerim kurudu onlarla hijyen olmaya calismaktan.insanlarin yuzune bakiyorum hapsiran tiksiran var mi diye.Ne tuhaf, bu carkin icinde hic olmadim ama trenle isine giden herkes sabahin o vakti hic konusmuyor,hic gulumsemiyor ve hic gozgoze gelmiyorlar.Sadece gidecekleri yere odaklilar,suratlari maske gibi.

Kalabalik icinde ben yuzlerce insanla beraber trenden iniyoruz.Hala neredeyse kimse konusmuyor,o kadar insan sessizce ya baska trene ya da otobuse binmek uzere yol aliyor,ses yok..

Metroya binip tiyatronun tam yaninda iniyorum.Sira yok,kimse yok, ne sansliyim.Bir genc cocuk var sadece ona bilet icin sirada olup olmadigini soruyorum o da bilet icin geldigini ama bugun tiyatro kapali oldugu icin gisenin de acilmayacagini soyluyor! shit! ama ama ben o kadar yoldan geldim,oglumu biraktim ne olacak simdi! cok aptalim nicin netten bakip da yola cikmadim diye kendime kiziyorum.Aptallik iste sersemlik! yorgunum,uykum var,acim,susadim ve cok kizginim.Birden aklima Donmar Covent Garden tiyatrosuna gitmek geliyor,orda hayatimin oyunu oynuyor,Jude Law'u gormesem de olur.A street car named desire! yani Arzu Tramvayi.Okulda oynandigi zaman kapi baca kirilan,cok alkislandigim cok ovgu aldigim,deliler gibi calistigim rol,Blance Du Bois.

Evet hemen kosup ona bilet bulmaya calismaliyim zira Rachel Weisz'in oynadigi oyun da sold out.Iki tiyatro arasi yuruyerek 8 dakika kadar.Yolda durup Cafe Nero'dan kruvasan ve chai latte aliyorum.Bir daha bu hatayi yapmiycam,ikisi de berbat. Ah bir simit olsaydi su Londrada!
Super,sirada sadece 20 kisi var ve box office'in acilmasina da 1.5 saat! herkesin sadece 2 bilet alma hakki var.Eger onumdeki herkes ikiser bilet alirsa ben oyunu goremiycegim.
sirada tanistigim Hollandali Nina'yla sohbet ediyoruz.2 gun once Hamlet'i gordugunu ,Jude Law'un cok iyi oldugunu,eger bilet istiyorsam sabah 6 da siraya girmemi soyluyor! yok artik! yapamam oyle birsey! Bir yandan ne performansmis vay canina diye insan merak da ediyor tabi,boru degil Hamlet bu.
Gise aciliyor, bir kac kere esimi arayip oglumu soruyorum, kahvaltisini yapmis mi,ustune kacirmis mi.Cok garip onsuz birseyim eksik gibiyim hala sokaklarda.Alicam bu bileti, bana mutlaka bir bilet olacak diye kendime sanslar dileyerek gisenin onune geliyorum.Next! dediklerine gore hala bilet var,yasasin! Ayakta bilet kalmis ,olsun,onu alip kosarak Covent garden'a cikiyorum,biraz bu sehrin en sevdigim bolgesinde yuruyup,en sevdigim magaza All Saints'in indiriminden kendime bir elbise alip kendimi odullendiriyorum.Ben bunu yapmayali ne kadar uzun zaman olmus!
eve gidip ogluma kosuyorum,cok ozlemisim birkac saatte.Ogle yemegini yediriyorum ve onu aksam olmayacagima alistirmaya calisiyorum.Gitme anneci diyor,ben de gelicem diyor,yarin git diyor.Biraz uyuyoruz.Esim gelip o tarafta bir isi oldugunu beni goturebilecegini soyluyor.Harika!
isimizi halledip oglimu opuyorum,ona da bir oyun bulacagima soz verip arkamdan aglamamasi gerektigini,cok guzel bir sey seyredecegim icin bana sadece iyi eglenceler demesi gerektigini soyluyorum.Iyi eyyenceley diyor.Aglamiyor.
Tiyatroya giriyorum,ayakta seyredicegim icin en iyi yeri kapma cabasindayim.Ama zaten en arka siranin arkasinda durup seyredilebiliyor ancak.3 saatlik oyun,biraz zor olacak bu.Sonra Nina geliyor,sirada tanistigim Amsterdamli yonetmenlik okuyan kiz.Ve on sirada 2 kisilik yer oldugunu goruyoruz,napsak,oturabilir miyiz ya yerin sahibi gelirse,oyun baslamak uzere,isiklar sonuyor ve on siraya gidip kuruluyoruz.Oh! Ve sol yanimda o gece oyunu olmadigi icin Arzu Tramvayini seyretmeye gelmis Jude Law oturuyor!

17 Yorum:

Blogger Çileksuyu Sibel dedi ki...

inanmiyorummmmmmmm...ne supriz...nasil da degmistir sabahin korunde kalkmaya...hem hayatinin oyununu izle,hemde dunyanin en hos adamlarindan birinin yanina kurul....wawwwwww...:)

6:06 ÖS  
Blogger hayal dedi ki...

Şaka gibi yahu.. :))
Ben şimdi türkçe düşünüyorum, adamı kafalayıp ertesi güne oyununa davet ettirseydin ya kendini hehe :) Ben bebek uyutmaktan eblekleşmiş zihnimle böyle bi proje ürettim hemen.

9:56 ÖS  
Blogger hayal dedi ki...

Bu arada hep böyle uzun uzun anlatsan keşke... Okurken Bebek parkta seni dinliyormuş gibi oldum...
Keşke daha sık görüşebilsek, eskisi gibi haftada bir bile olsa, ne iyi geliyormuş şimdi farkettim

9:57 ÖS  
Blogger Çileksuyu Sibel dedi ki...

nes,aksam yuruyusunde,aynen senin anlattigini kelosh'a anlattim,sonra dedim yanina kim oturuyormus biliyormusun,jude law mi dedi...Evetttttttt dedim...OMG'lar havada ucustu:) hala dusundukce guluyorum kendi kendime...bu arada ben bu yazini gercekten cok begendim nes...heyecanini,telasini,ogluna duskunlugunu tam anlami ile hissettim,jude ilham mi verdi ne..:).hep boyle yazsan keske hayal'in dedigi gibi...boyle bir yaziyi ve aniyi payastigin icin tesk.ederim:) bloglar arasi en tatli,unutulmaz yazilar arasinda yer almali:) sevgiler..

11:25 ÖS  
Blogger Nes london-ist dedi ki...

sibelcim canim saol guzel yorumlarina,bana iyi geldin:)
hep boyle yazmayi ne isterim bir bilsen,ama vaktim olmuyor ki guzelim.O gun aksam gercekten o enerjiyle gelip oturup yazdim geceyarisi.Evet yahu ne unutulmaz bir ani oldu hem benim hem de okuyanlar ve birbirlerine anlatanlar icin:)

11:56 ÖÖ  
Blogger Nes london-ist dedi ki...

aybalacim
istanbulda olsak da size surat ifadelerinizi gore gore,daha keyifle anlatsaydim ben bunu:) lutfen onumuzdeki kisa yeni bir proje uretelim cocuklarimiz icin.Bu arada beynin ebleklesmis filan deil cunku aynisini ben de dusundum,yahu sorayim en kolay seni nasil seyredebilirim diye sonra adamin belki de bu soruya cok maruz kaldigini dusunup vazgectim,cool davrandim sadece yani,ya da aptallik ettim artik bilmiyorum:) bir de adamin cok keyfi yerinde deil,cok kisa bir iliskisinden bir kizi yanlislikla hamile birakmis,o da doguracak yakinda,cok neseli gorunmuyordu yani.

12:00 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

harika ve inanılmaz geçmiş bir tam gün bu nes:)
by the way,
jude law'a da, o güzel gözlerine de, o hınzır gülümsemesine de ve o aksanına da hastayım ben.
muck,

4:17 ÖS  
Blogger Nes london-ist dedi ki...

dilaracim
gercekten ilginc bir gun oldu.oyun da cok guzeldi.Benim gibi hep ayni rutini yasayan bir insana Allah baba boyle bir keyif gonderdi iste.
by the way
ben o kadar jude law hayrani degilim aslinda ama cok heyecan verici ve ilginc bir durumdu tabi.

4:49 ÖS  
Blogger şebnem dedi ki...

sen git judelicious ı gör ve cool ol!!! inanamıyorum sana .gerçekten kaçırmışsın ama yapacak birşey yk.yazının ortalarına kadar hamletı gorup anlatacaksın dıye heyecanla okudum üstelik!!!biliyorsun ben sıkı bir hayranıyımdır kendilerinin...
vay vay vay hala gülümsüyorum yahu!!!

11:27 ÖS  
Blogger Nes london-ist dedi ki...

sebnem
jude'un yerinde al pacino,sean penn ya da kapisinda yatabilecegim benicio del toro olsaydi durum farkli olurdu,bence bisey kacirmadim ben,o kacirdi hehe.Neyse bu kadar insani gulumsetip heyecanlandirdim ya o bile yeter.

1:40 ÖÖ  
Blogger hayal dedi ki...

Valla ben de kime anlattıysam sonunda kim oturuyormuş biliyor musun cümlesini tamamlamadan bildiler :)
Ve şurası kesin
Bu postu kim okuduysa eminim birilerine anlatmıştır :)))
Sen daha sık yaz bence

3:40 ÖS  
Blogger Nes london-ist dedi ki...

aybala
ay ne guzel yahu,cok mutlu oluyorum, daha sIk yazmaya gelince her zaman olmuyor boyle hosluklar hayatta.Ama bir de hayata nasil baktigina bagli da galiba.

7:46 ÖS  
Anonymous Adsız dedi ki...

aylardir buradan jude law li hamlet e yer bulalim diye ugrastik ama sonuc lehimize olmadi. simdi yazdiklarini okuyunca nasil kiskandim ama nasil da sevindim birden...
bari bizim icin kendini davet ettirseydin hamlet'e)))
saka bir yana keyifli bir ani olmus.
LeyLa

1:23 ÖS  
Blogger Nes london-ist dedi ki...

leyla
ben de simdi ebay den uygun bir bilet bulmaya calissam da fiyatlar 200-300 pounda vurmus durumda,fena yani.

7:17 ÖS  
Blogger Tijen dedi ki...

İstasyonu görünce trenle yolculuk yapasım geldi iyi mi?

3:42 ÖS  
Blogger Ingiltereden Alisveris dedi ki...

super!Lucky you...

11:04 ÖS  
Blogger Nes london-ist dedi ki...

tijen
ben de gelip sana amaranth hakkinda bilgi soracaktim,ama sen yaziyi okumayip sirf fotoya baktin galiba:)

sbn
it was kinda lucky yeah.

5:37 ÖÖ  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa